torsdag 23 december 2010

Inget roligt julstjärneår!

HIR:s rådgivare på prydnadsväxter, Klara Löfkvist, skickade en länk till en artikel på ATL om en trög julstjärneförsäljning. Inte ens julstjärnans dag som firades den 12 december verkar ha lockat kunderna att köpa fler julstjärnor. För några dagar sedan pratade jag med en annan julstjärneproducent som också var bekymrad över dålig skjuts i försäljningen, för hans del låg julstjärnorna normalt sett på ca 5% av årets försäljning men i år gick det betydligt knaggligare. Jag minns även hur man i våras kunde läsa om problem med påskliljorna som var svårsålda på grund av vintern. Jag drar i alla fall mitt strå till stacken och är nu inne på min tredje julstjärna sedan decembers början. Tydligen trivs julstjärnan inte i samma temperaturer som jag gör... För den som liksom mig har en stor kunskapslucka när det gäller hur julstjärneproduktionen går till så hittade jag en sida som förklarar det hela.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar