fredag 7 januari 2011

Plantekongres 2011

11-12 januari går en billast med HIR-rådgivare till Herning i Danmark för att delta i Plantekongres 2011. För mig är det premiär, men enligt de mer erfarna rådgivarna som ska med så är det två intensiva dagar med ett gäng intressanta 45-minutersföreläsningar. Föreläsningarna är indelade i olika teman som t ex eko, växtnäring och jordbearbetning och vid varje pass finns det en föreläsning inom varje spår, totalt 8 olika föreläsningar per pass att välja mellan.

Några av de föreläsningar som jag valt är "Minska risken för utvintring", "Nya växtskyddsmedel" och "Är fosfor fortfarande ett nödvändigt växtnäringsämne?". Om internetuppkoppling finns att tillgå så ska jag självklart försöka uppdatera bloggen under tiden så ni kan ta del av vad som sägs på föreläsningarna. Titta gärna på tidigare års presentationer, det finns ett gediget material att kolla igenom!

Ett liknande koncept, om än i betydligt mindre skala, är HIR Malmöhus AB:s stormöte som i år går av stapeln den 2 feb. Det blir en heldag med föreläsningar om bland annat energimarknad och jordbearbetning - missa inte det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar