tisdag 12 juli 2011

Ett besök på Les Culturales

För att få inspiration till hur Borgeby Fältdagar kan förbättras besöker vi diverse mässor på olika platser både i Sverige och utomlands. Veckan innan Borgeby Fältdagar gick av stapeln begav Nils Yngveson, Anders Bauer och jag oss till Frankrike för att besöka växtodlingsmässan Les Culturales ca en timmes bilfärd norr om Paris.


Ganska snarlikt upplägg som Borgeby Fältdagar, dock helt utan maskindemos.Två glada HIR-rådgivare: Monsieur Yngveson och Monsieur Bauer


Franska mässor kan vara lite av en utmaning för den som inte behärskar det franska språket, vissa av fransoserna har ibland en tendens att överskatta det egna språkets storhet och anser sig därför inte behöva lära sig engelska något nämnvärt. Överlag gick det dock ganska bra att hanka sig fram på utställningen även på engelska. Mässan hade väldigt proffsiga demonstrationsodlingar med väldigt utförliga skyltar till varje demo. Ska man ha någon riktig behållning av dessa bör man dock ha viss kunskap i franska.


Svampdemo med möjlighet att göra en närstudie.


Informativa demoskylt om skadegörare vid uppkomst vid en demo om betningsmedel.


Mässan hålls under två dagar vartannat år och är gratis, och har man lite baskunskaper i franska så är den absolut värd ett besök.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar