måndag 8 augusti 2011

Falltalsprognoser igång

Regnet har öst ner i flera dagar, och därför har vi sedan förra veckan kört igång med falltalsprognoser för att se hur falltalen utvecklas. Nedan finns tabellen för falltalen. Sedan dess har provtagningar gjorts i måndags, och det kommer under kvällen komma nya resultat från gårdagens provtagningar på hemsidan för de som prenumererar på HIR Malmöhus växtodlingsbrev.Falltalen verkade klättra uppåt under förra veckan, men är nu på väg nedåt och på vissa håll rapporteras om axgroning i bl a Hereford som är känd som en groningsbenägen sort. Bilden på axgroningen nedan är från en sort ur den sortprovning som vi genomför här i Borgeby där vi testar falltalsstabiliteten på ett 30-tal sorter.


KLF.nu rapporteras om skördeläget och man uppger att ca 40% av prognosen är inne. Större delen av rågen är inne, men tyvärr har en del leveranser haft falltal ner mot 100. Lite över 30% av höstveten samt 40% av maltkornet är inne.

Jag slänger även in en "behind the scenes"-bild på den stationära tröska som används för att tröska de ax som jag klipper vid provtagningarna.1 kommentar:

  1. Kommer från Svalöv och här har det grott i Hereford.

    SvaraRadera